Üretimde zanaat, sunumda sanat, değişmez kalite ve güçlü kökler.
Ustalığı Nesilden Nesile, Mirası Geleceğe!
Gaziantepli Yaşar Murat, ilkokulu bitirdikten sonra bölgenin önemli baklavacıları Burhan ve Zeki İnal’ın yanında çırak olarak işe girer. Yaşar Murat, zamanla iyi bir usta olur ve mesleğe adım attığı mekana küçük ortak olur. Ama Yaşar Murat, bir süre sonra kendi dükkanını açmaya karar verir
ve Ağam Baklavaları'nın tatlı hikayesi böyle başlar...
Tatlı Bir Hayalin Başlangıcı...
İzmir’in tatlı sanatçısı Ağam, Gaziantep’in yetiştirdiği en değerli tatlı ustalarından biri olarak tanınan Yaşar Murat’ın “tatlı bir hayali” olarak, 1978 yılında İzmir’de kuruldu.
Hayranlık uyandıran ustalığı ile ürettiği benzersiz tatlılarını, Karşıyaka’da Ağam adını vererek açtığı çok küçük bir dükkanda İzmirliler ile buluşturan Yaşar Murat, İzmirlilerin hayranlığını kazanmayı başararak çok kısa bir süre içerisinde tanındı, sevildi, büyüdü ve Ağam, İzmirlilerin çok sevdiği, gurur duyduğu bir İzmir Markası haline geldi.
Köklü mazisi ve engin ustalığıyla Ağam, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikası ve satış galerileriyle var olma nedeni olan İzmirlilerin tatlı bir eseri olarak, hayranlık uyandırmaya devam ediyor,
Lezzetin Sırrı
%100 doğal ürünler ile engin tecrübe ve işimize duyduğumuz saygı Ağam’ın tek katkısı!
Sevginizle büyüyen lezzetimizin gerçek sırrı, damak tadınızda saklı.
Doğal Başarı
Gaziantep’in Barak Ovası’ndan tam zamanında toplanan fıstıklar ve Urfa Tektek Dağları’nda yetişen koyunların sütünden elde edilen halis sade yağ...
Doğal başarı için biz sadece doğayı dinliyoruz.
Olmazsa Olmaz...
Ticarette dürüstlük, üretimde kalite, çalışanlarımıza ve çevreye saygı,
üzerinde doğup büyüdüğümüz topraklara ve ülkemize sadakat Ağam’ın olmazsa olmazlarıdır.
Yaşar Murat tarafından bu ilkelerle kurulmuş olan
Ağam, sadece benzersiz ürünleriyle değil bu ilkeleriyle de tanınır.
Bizce, bizi “biz” yapan en önemli farkımız, olmazsa olmazlarımız!